top of page

Wat als je hebt wat je wilde, maar je voelt je niet gelukkig met je leven?

Bijgewerkt op: 28 jun.

Je hebt wel je droomauto, maar kan niet wachten tot je over 2 maanden eindelijk weer op vakantie mag. En je agenda? Die staat de komende 4 maanden propvol leuke sociale activiteiten. Tijd voor jezelf heb je echter niet. Maar het leven wat je nu leidt, is wel het leven dat je wilde… toch? Mijn vraag aan jou: ben je nog gelukkig met je dagelijkse leven? Of spring je van doel naar doel, zonder te voelen waar je écht naar verlangt? 


Liever luisteren dan lezen? Klik dan hier voor de podcastaflevering.


Gelukkig met je leven door beeldende therapie, creatieve therapie voor ondernemers, inner art journey

Niet gelukkig met je leven

De afgelopen tijd hoor en zie ik steeds vaker mensen om me heen die niet tevreden zijn met hun leven. Recent nog, tijdens de fotoshoot voor bij mijn interview in een tijdschrift. Na het horen van mijn leven op Tenerife, grapten een aantal: ‘’wat doen we eigenlijk hier in Nederland?’’ Het is iets kleins, maar het triggerde me toch. Want als je er écht zo over denkt, en een verlangen hebt naar een ander leven, ga ervoor! 


Om maar niet te voelen hoe ongelukkig we zijn met ons dagelijkse leven, plannen we een nieuwe vakantie waar we naartoe kunnen leven. Of we werken naar een hoog omzetdoel toe, sparen voor een betere auto en bestellen kleding online. Dit laatste deed ik regelmatig toen ik nog in Nederland woonde en geen passie voelde voor mijn dagelijks leven. Ik was niet tevreden in het hier en nu, en kon niet goed in het moment aanwezig zijn. In die tijd keek ik enorm uit naar zo’n bestelling. Dan voelde ik me even gelukkig op het moment dat mijn nieuwe jurkjes werden bezorgd. 


Maar ken je het gevoel, dat zo’n doel behalen best wel tegenvalt? Je kunt eindelijk die nieuwe auto kopen, maar als je ‘m eenmaal hebt voel je je nog steeds niet gelukkig. Of je hebt een geweldig mooie omzet gedraaid waar je flink voor hebt gewerkt, maar je voelt er niks bij. Dit komt omdat je hierdoor niet blijer gaat zijn met je leven. Je krijgt even een dopamineshot van je nieuwe kleding, maar op de lange termijn gaat je geluksniveau niet omhoog. De kans is zelfs aanwezig dat je je tijdens je langverwachte vakantie niet kan ontspannen, omdat je nog zo in de stressmodus zit.


De oorzaak? Je bent te ver verwijderd van jezelf, en leeft niet vanuit je kern.


Geloof me alsjeblieft als ik je vertel dat het ook anders kan. Je leven is echt niet bedoeld om van vakantie naar vakantie te leven. Je hoeft niet te wachten tot je ergens anders woont, of een bepaalde omzet hebt behaald, voor je gelukkig kan zijn. Als jij leeft vanuit je kern, kun je geluk ervaren in het nu. 


Gelukkig met je leven door beeldende therapie, creatieve therapie voor ondernemers, inner art journey

Uit je comfortzone

Zorg ervoor dat je keuzes maakt die dichtbij jouw Zijn liggen. Dat je dingen doet en met mensen afspreekt die écht belangrijk voor jou zijn. Dat je je werk en agenda inricht op basis van je gevoel van binnen. En dat je goed voor jezelf zorgt, fysiek en mentaal. 


Zorg ervoor dat je luistert naar wat jij nodig hebt. 


Hier op Tenerife kijken we per dag waar we zin in hebben. We leven in het moment en weten (op een paar afspraken met klanten na) niet hoe onze week eruit zal zien. Elke dag opnieuw creëren we de ruimte om onze dagen in te vullen naar hoe we ons voelen. Toen ik nog niet zwanger was, kon ik bijvoorbeeld heel makkelijk met mijn cyclus meebewegen. 


Ik snap heel goed dat het lang niet altijd makkelijk is om te leven vanuit je kern. En vaak voelt het niet goed omdat het buiten onze comfortzone is. Het is spannend om voor onszelf te kiezen, en iets te doen waar ons hart sneller van gaat kloppen. Maar het is het zo onwijs waard!Je weer gelukkig voelen met je leven

Misschien wil je graag alleen zijn, maar heb je je agenda zo volgepland dat je geen ruimte voor jezelf over hebt. Of misschien voel je je niet meer vervult met de manier waarop je nu onderneemt. Wat het ook is: ik nodig je uit om eens stil te staan en te voelen wat je verlangens zijn. Voel waar jouw vuurtje van gaat branden. Het kan zijn dat je dit al weet, maar dat je tot nu toe geen actie durft te ondernemen. 


Laten we dan samen in het diepe duiken, en zorgen dat je weer gelukkig bent met je leven. Ik nodig je met veel liefde uit voor de Inner Art Journey. Met dit creatieve programma maak je weer contact met wie jij ten diepste bent, en wat voor jou belangrijk is. Dankzij de creatieve oefeningen ga je uit je hoofd, luister je naar je lichaam en maak je keuzes die écht bij jou passen. Je zorgt beter voor jezelf, voelt waar je hart sneller van gaat kloppen en maakt daar ruimte voor. Door middel van creatieve therapie zit jij straks weer op het pad dat voor jou bestemd is. Je zult zien hoe onwijs bijzonder het is om visueel te maken wat er van binnen speelt. Ervaring is absoluut niet nodig: zolang jij met een krijtje over papier heen kan bewegen, is dit jouw Journey. 


Laten we samen zorgen dat je weer aanwezig kan zijn in het nu, en keuzes maakt die bij jou passen. Zodat je het leven gaat leiden waar jij gelukkig van wordt. Weet dat je heel erg welkom bent. Hier vind je meer informatie over de Inner Art Journey.

Comentarios


bottom of page