top of page
118-Tenerife.jpg

Het retreat voor 2024 is uitverkocht

Deze editie is uitverkocht. Voel je al een tijdje dat je misschien een keer mee wilt? Zet jezelf op de mailinglijst. Dan wordt je als eerste op de hoogte gebracht van de volgende editie en krijg je als eerste de kans om je plek te boeken.

Meld je aan voor de mailinglijst

Bedankt voor het aanmelden!

Art Retreat
Exclusief art therapy retreat op de canarische eilanden


Tijd voor jou, je bedrijf & creatieve expressie

“Door iets visueel te maken wordt het zó helder dat je er niet meer omheen kunt. Het geeft me rust dat alle ruis eraf is en ik het voor me kan zien. "

Yavanna Benna

eerlijk naar jezelf zijn met creatieve therapie, beeldende therapie om jezelf te zijn, sto

Ervaar hoe bevrijdend het is...

Smijten met klei om je boosheid te uiten. Je kracht van binnen voelen bij het zien van jouw visie in een beeld. Huilen van frustratie terwijl je een papier vol krast. 

Het art retreat is je plek om vrij te zijn.

 

Je hebt elk materiaal tot je beschikking om je te uiten. Verf, klei, soft pastel, aquarel, groot en klein papier, kwasten... Uren de tijd om je creativiteit te unlocken en door blokkades heen te breken. 

 

Tijd om plezier te hebben, groot te werken, te kiezen voor materiaal dat je nog niet kent. Schilderingen te maken vanuit je kern. Om je expressie volledig tot uiting te brengen. Volledig jij te zijn

 

Je mag komen zoals je bent. In welke fase van je leven je ook zit. Krachtig of gebroken, moe of vol energie, zeker of twijfelend,... 

 

Vanuit mijn ervaring als beeldend therapeut, neem ik je mee in jouw persoonlijke creatieve proces. Ik kijk waar je staat en wat jíj nodig hebt. Van daaruit ga je het creatieve proces aan. 

 

Je zult zien hoe dichtbij je creatieve uiting bij jou ligt én hoe bevrijdend het voelt om dat naar buiten te brengen.

Jij als basis van je bedrijf

Je vindt het belangrijk om te ondernemen op een manier die bij je past. Tegelijk is het makkelijk om je te laten meeslepen door wat je om je heen ziet bij andere ondernemers. Je maakt soms keuzes vanuit advies van buitenaf, waardoor je de verbinding met jezelf verliest.

 

Zeker op momenten waarin je stress of angst voelt, merk je dat je het lastig vindt om op jezelf te vertrouwen in de keuzes die je maakt binnen je bedrijf.

Soms voelt het alsof je eerst naar een bepaald doel toe moet werken, voordat je je écht kunt focussen op wat je wíl doen. Eerst ... (meer geld, een huis, een bepaalde omzet...) en dán kun je gaan doen wat er echt in je hart ligt.

Maar hoe meer doelen je bereikt, hoe meer je beseft dat het weinig verandert van binnen.
Je voelt minder passie en weinig rust.

 

Door je te laten leiden door wat anderen zeggen en doen, bouw je je bedrijf niet volledig op jezelf en verlies je de connectie met jezelf. Terwijl juist daar de belangrijkste antwoorden liggen. De antwoorden die geen enkele businesscoach je kan geven (en ik ook niet ;-)). De antwoorden die passen bij jou en je bedrijf. 

Je bedrijf groeit op de lange termijn niet sneller dan jij. Groei in de oppervlakte aanpakken is uiteindelijk niet duurzaam. Niet als je rust en plezier wil blijven ervaren. In je business, maar ook buiten je business.

Jij bent de basis van je bedrijf. Niemand anders. Alles start bij de connectie met je kern.

De connectie met je kern maak je met art therapy. Tijdens het Art Retreat kom je tot rust en ga je terug naar jezelf. Door creativiteit krijg je inzicht in wat er van binnen speelt en haal je ideeën van binnenuit in plaats van buitenaf. Je maakt keuzes die dicht bij jezelf liggen. ​

Art Retreat 

Volledig ontzorgd

Het retreat bestaat uit een geheel verzorgde week. Je hoeft nergens aan te denken, waardoor je echt naar binnen kunt keren. Zodra je landt op het vliegveld, staat je chauffeur klaar om je naar de locatie te brengen. Je kamer staat schoon en opgemaakt voor je klaar, inclusief een lekker drankje & een goodiebag. Onze privé kok kookt elke dag heerlijke maaltijden voor je. Elke ochtend word je wakker met een volledig verzorgd ontbijt. Bij de healthy maaltijden mag je lekker aanschuiven. Je mag alles lekker helemaal loslaten deze week.

Art therapy

Tijdens het hele retreat zijn er beeldende materialen tot je beschikking, die je op elk moment mag gebruiken. Er zijn verschillende soorten verf, er is klei, soft pastel, olie pastel, aquarel, groot en klein papier, kwasten, potloden, houtskool... Je mag alles uitproberen. Ik begeleid gezamenlijke creatieve momenten waarbij je mag aansluiten als je wil. Daarnaast ga je 1:1 met mij verdiepend aan de slag met beeldende therapie. De groep is klein zodat er genoeg tijd is voor persoonlijke begeleiding.

Vrijheid

Er is vooral veel ruimte en vrije tijd die je mag invullen met dat waar jij behoefte aan hebt. Alles tijdens het Art Retreat is optioneel. Voel je vrij om groepsmomenten over te slaan. Dit is het moment dat niemand iets van jou hoeft. Naast het naar binnen keren door middel van beeldende therapie is er ook tijd voor een verkoelende duik in het zwembad. Je kunt lekker gedachtes opschrijven met je voeten in het water, heerlijk in de zon liggen met een goed boek, ontspannen in de jacuzzi en sauna, gitaar spelen onder een palmboom, wandelen naar het uitzichtpunt op de locatie... Je kunt zelfs in een half uur naar de zee lopen als je daar zin in hebt! Je bent uit je vertrouwde omgeving en kunt ongestoord kijken naar wat voor jou belangrijk is. Ik, Joëlle, ben constant aanwezig om jouw proces te ondersteunen waar nodig.

Tussen de palmbomen op Tenerife

Het retreat vindt plaats op het eiland waar Joëlle woont; Tenerife. Het is een van de Canarische eilanden en wordt ook wel 'het eiland van de eeuwige lente' genoemd. Deze bijnaam is te danken aan het vrijwel altijd zonnige weer met het hele jaar door temperaturen tussen de 20 en 30 graden. 

92-Tenerife.jpg

Het Art Retreat is voor jou als je

  • De verantwoordelijkheid van je bedrijf wilt dragen vanuit rust.

  • Echt aanwezig wilt zijn als je tijd doorbrengt met geliefden, in plaats van met je hoofd bij je bedrijf.

  • Minder grote ups en downs wilt voelen. Vanuit balans kun je meer energie in je bedrijf stoppen.

  • Wilt zien waarin je jezelf voorbij loopt zodat je beter kan inspelen op je behoeftes. Met als resulaat dat je geen stress en ongeuite emoties afreageert op je omgeving.

  • Je vinger wilt leggen op vraagstukken zonder dat je daar uren over hoeft te denken, praten of piekeren. Je wilt krachtige keuzes maken waarbij je je rustig voelt. 

  • In connectie wilt blijven met jezelf en krachtig voor je aanbod wilt staan. Je bent niet bang dat je het niet kunt dragen: je weet dat je kan rekenen op jezelf.

Bekijk hier de video waarin Lauri (foto- en videograaf) vertelt over hoe zij het Art Retreat heeft ervaren.

'Joëlle helpt je echt met terug gaan naar jezelf en geeft je tools om zelf de antwoorden te vinden'.

44-Tenerife.jpg

De eerste ochtend...

Je wordt wakker. Het licht van de zon schijnt door het raam en je ogen openen langzaam. Rustig kom je omhoog en zet je één voet zachtjes op de grond. Het is nog wat fris van de nacht maar het belooft een warme dag te worden. Je trekt een jurkje aan en opent de deur van je kamer. Direct sta je buiten op een patio. Overal om je heen zie je planten. Je ademt de lucht diep in.

Je loopt richting de volgende deur. Als je hem opent komt de geur van versgebakken granola je tegemoet. Binnen zie je direct de glimlach van een vrouw die naar het ontbijt wijst dat voor je klaarstaat. Je pakt een smoothiebowl en schept er wat stukjes fruit en verse granola in. Met je ontbijt loop je op blote voeten naar buiten.

Buiten ga je aan de tafel zitten en kijk je uit over een groot grasveld dat onderdeel is van de tuin van het retreatcentrum. Daarachter zie je de zee. Je ademt nog eens diep in en uit. Wat heerlijk om zo wakker te worden. Je hoeft nergens aan te denken en kunt gewoon ‘zijn’.

De rest van de vrouwen komen een voor een bij je aan tafel zitten. Iedereen voelt zich relaxt. Ondertussen zijn er kleedjes in het gras gelegd met oliepastel en softpastel in het midden. Ik kom naar jullie tafel: ‘Goedemorgen, lekker geslapen? Willen jullie je journal zo meenemen naar het gras?’.

Je staat op en loopt terug naar je kamer. Met je journal loop je weer naar buiten. Daar laat je je zakken op het kleedje, met je blote voeten in het gras. Terwijl je heerlijk in het gras zit, vertel ik dat we starten met het doorbreken van ‘iets moois willen maken’ door samen een aantal bewegingsoefeningen te doen.

We gaan ons focussen op hoe creativiteit ‘voelt’ en welke sensatie het omhoog brengt in je lichaam als je bepaalde bewegingen maakt. Je hoeft niet om je heen te kijken. Het gaat om je eigen ervaring.

 

Voor je ligt een grote houten plaat met een papier erop vast getapet. Je kiest twee kleuren krijt. Dan geef je je over aan het proces en laat je het krijt bewegen over het papier. Je wordt meegenomen door verschillende bewegingen heen. Hard, zacht, snel, langzaam, hoekig, rond... en daarna met je ogen dicht. Het voelt bevrijdend.

En je weet: dit is nog maar het begin.

"Met precies de juiste vragen en opdrachten die jij als individu nodig hebt, begeleidt Joëlle je om zelf tot de juiste inzichten te komen en naar je kern te gaan."

Waarom Art?

Je kunt 100x over hetzelfde onderwerp praten en wéten wat er moet veranderen. Maar zolang je het niet in een diepere laag kunt voelen/ervaren, is de daadwerkelijke verandering lastig.⁣

Het is niet tastbaar. Je kunt het nog niet voelen in je lichaam.⁣

Als je bijvoorbeeld gewend bent om weinig ruimte in te nemen, is ‘je klein houden’ comfortabel voor je hele ‘zijn’. ⁣
Je lichaam is niet anders gewend.⁣ Dan kan je wel wéten dat je zichtbaar moet zijn en ruimte in moet nemen om je bedrijf te laten groeien, maar het vóélt heel ver weg. ⁣

Er zit een gat tussen ‘jij die klein blijft’ en ‘jij als de vrouw die volledig haar ruimte inneemt’.⁣

Zo helpt beeldende therapie je daarbij:

In je creatieve proces komt er naar boven hoe het nu van binnen is. In de onderstroom. ⁣

In het geval van dit voorbeeld is er een grote kans dat je kiest voor ‘gemiddeld’ papier en klein of zacht materiaal waarmee je in kleine of zachte bewegingen begint te tekenen. ⁣
Een papier dat zo groot is als de tafel met verf en grote kwasten waarmee je grote bewegingen gaat maken, voelt waarschijnlijk oncomfortabel voor je. ⁣

Het mooie is dat je die nieuwe manieren van ‘zijn’ in creativiteit letterlijk kunt oefenen en ervaren.

Je kunt nieuwe stappen voelen in je lichaam.⁣
Je kunt voelen waar het nog blokkeert.⁣
En je kunt er doorheen breken.

 

Je krijgt letterlijk te zien wat er onder de oppervlakte speelt in de onderstroom. Dat heeft veel meer impact dan dat je met je hoofd 'bedenkt' wat er moet veranderen. Alleen de impact van iets letterlijk zien en voelen zorgt ervoor dat een proces in gang wordt gezet.

 

Veranderingen doorvoelen zorgt ervoor dat je ze veel makkelijker kunt maken. Het resultaat daarvan is dat je ook in die nieuwe manier van 'zijn' kunt stappen in je leven en business. Je hebt inzicht in je diepste verlangens, blokkades en de stappen die je mag zetten. Hierdoor kun je beslissingen maken in je bedrijf die passen bij wie jij écht in de kern bent.

30-Tenerife.jpg

Het resultaat

Je komt helemaal tot rust in je hoofd én je lichaam.

Je voelt opluchting doordat je eerlijk naar binnen kijkt en alles er helemaal mag zijn.

 

Je ziet en voelt wat je diepste verlangen is en maakt keuzes die veel dichter bij jezelf liggen.

Je haalt ideeën van binnenuit in plaats van buitenaf.

De creativiteit in je kan weer helemaal stromen, de vrije expressie in beeldende therapie zorgt voor een creatieve flow.

In plaats van bezig te zijn met wat anderen van je verwachten maak je ruimte voor waar jij goed in bent en wat jij te brengen hebt.

Je staat dicht bij de kern van wie je bent en wat je uit wilt dragen.

Je ziet welke blokkades je nog tegenhouden om echt voor je waarde te gaan staan en zet stappen om deze te doorbreken.

Je hebt verbinding met het vuur en de passie die in je zit (vrouwen die je voorgingen zeiden letterlijk dat het 'vuur' wordt aangewakkerd en het gaat niet meer uit).

De nieuwe zijnsvorm die nodig is om te veranderen doorvoel je binnen creativiteit. Doordat je het binnen de therapeutische setting voelt kun je het ook in het echte leven belichamen.

Woorden & beelden van de vrouwen die je voorgingen

Smaakvolle maaltijden

Wil je hier bij zijn?

Voor het art retreat hebben we een matchcall om de groep veilig en passend te laten zijn voor elke deelnemer. Je kunt het Art Retreat los boeken óf je krijgt het cadeau als onderdeel van het 1:1 jaartraject met Joëlle.

businessreset-21_edited.jpg

Het Art Retreat op Tenerife is inclusief

✓  5 nachten accommodatie in een mooie privékamer,

✓  Privé kok op locatie die elke dag 3 voedzame, heerlijke maaltijden bereid,

✓  1:1 begeleiding van beeldend therapeut Joëlle,

✓  Creatieve groepsmomenten waar je bij mag zijn,

✓  Onbeperkt gebruik van creatieve materialen tijdens het Art Retreat,

✓  Vrije tijd om te schrijven, zonnen en relaxen aan het zwembad,

✓  Onbeperkt SPA tijd, want de locatie van 19 t/m 24 november heeft een jacuzzi en sauna!

✓  Goodie bag met een art journal om mee naar huis te nemen,

✓  Transfer van en naar de luchthaven Tenerife Sur (TFS) of Tenerife North (TFN),

   1:1 online Art integratie sessie, een maand na het retreat.

83-Tenerife.jpg

Bekijk hier de video waarin Liza vertelt over hoe zij het Art Retreat heeft ervaren.

Ik heb echt een aantal keren binnen mijn bedrijf een beslissing willen maken, en na een sessie met jou toch de tegenovergestelde richting besloten omdat ik ineens merkte dat die beslissing helemaal niet als de juiste voelde.

Lauri, Agapè Stories

102-Tenerife.jpg

Video review Melissa

Volledige video review Yavanna

"Ik had nooit verwacht dat creativiteit -en dan met name onder begeleiding van Joëlle- zo ontzettend waardevol zou zijn voor mijn privéleven en mijn onderneming. Ik ben praktisch ingesteld en bovendien ben ik niet goed in tekenen of schilderen.

 

Deze beide overtuigingen vielen in het niet toen Joëlle mij een opdracht liet uitvoeren waarbij ik mijn gevoel op papier mocht zetten. Dit heeft niets te maken met ‘hier ben ik te praktisch voor’ of ‘ik ben niet goed in creativiteit’. Joëlle’s creatieve coaching heeft iets losgemaakt wat mij zoveel meer kracht geeft bij zowel kleine als grote beslissingen."


- Daphne Vink, The Succes Girl

businessreset (67 van 166).jpg
debra.jpg

'Ik had eigenlijk niet verwacht dat ik iets uit de oefeningen van jou zou kunnen halen. Omdat ik nuchter en down to earth ben. Ik stop mijn gevoelens vaak weg omdat ik die confrontatie niet wil aan gaan. Jij prikte daar meteen doorheen en hierdoor voelde ik me ook veilig om mijn gevoelens met je te delen. De oefening met de cirkel doe ik nog regelmatig als ik niet zo goed weet wat mijn emoties willen zeggen en check ik echt vaker bij mezelf in. Hierdoor laat ik gevoelens toe waardoor ook relaties in mijn leven veel beter gaan. Ook de oefening die we in Tenerife hebben gedaan met onze doelen zorgde voor veel inzichten. Iets wat pijnlijk was, maar daarna voor zoveel opluchting zorgde. Je bent een topper!'

Debra van der Heide

online business coach

Om je emoties onder woorden te brengen, zou ik het zeker aanraden om aan de slag te gaan met creativiteit. Helemaal met Joëlle! Ze is ontzettend lief, heeft veel begrip en ze oordeelt niet. Je mag helemaal zijn zoals je bent en dat is een hele opluchting.

Lotte Daalman

Het Art Retreat spreekt je aan...

Je een paar dagen overgeven aan ontspanning lijkt je heeerlijk.
Tegelijk voel je spanning en excitement voor wat het teweeg zou brengen.

Maar je bent best druk. Je hebt al een afspraak staan in die dagen. Nog veel werk wat gedaan moet worden.
Wat gaat er anders zijn volgend jaar? Wanneer heb je het ‘verdiend’ en gun je het jezelf om ontzorgd te worden op een prachtige plek waar je tijd hebt voor jouw proces?

Wat als dit het moment is dat je kiest voor rust en balans voor jezelf. Tijd om tot jezelf te komen, te bezinnen en om heel bewust keuzes te maken.

Wat zou het in gang zetten voor het komende jaar als je nú op retreat gaat?

Wat doet het voor jou en je bedrijf:
- als je nú volledig die ontspanning omarmt,
- als je er nu voor kiest om je innerlijk kind de ruimte te geven,
- als je er nu voor kiest dat je mag creëren,
- als je er nu voor kiest om nog dichter bij jezelf te blijven in je keuzes voor het komende jaar?

Wat als je je spontane en avontuurlijke kant in jezelf de ruimte geeft en je zomerkleding inpakt? Als je de sprong waagt en besluit om letterlijk en figuurlijk ‘de reis’ aan te gaan.

18-Tenerife.jpg

Art Retreat

Privé kamer

Badkamer

Extra dekens

Handdoeken

Groepssessies & 1:1 begeleiding

Privé kok voor 3 maaltijden per dag

Toegang tot zwembad, jaccuzi & sauna

Onbeperkt gebruik creatieve materialen

Transfer

Goodiebag

€ 2500,-*

Of als cadeau bij het 1:1 traject

 

* prijs is vrij van btw, omdat Joëlle belasting betaald op Tenerife. Dit zit al in de prijs, er komt dus niets bij.

84-Tenerife.jpg
‘Naast ruimte voor processen en inzichten was er ook ruimte voor spelen met verf en helemaal los gaan. Wat was het Art Retreat fijn!’

Liza Elvira

businessreset (157 van 166).jpg
118-Tenerife.jpg

2023 & 2024 edities uitverkocht

Deze editie is uitverkocht. Voel je al een tijdje dat je misschien een keer mee wilt? Zet jezelf op de mailinglijst. Dan wordt je als eerste op de hoogte gebracht van de volgende editie en krijg je als eerste de kans om je plek te boeken.

Meld je aan voor de mailinglijst

Bedankt voor het aanmelden!

67-Tenerife.jpg

Kennismaken?

Natuurlijk wil je er zeker van zijn dat het retreat bij je past. Ik leer je graag kennen om te kijken of we een match zijn. Ook als we elkaar al eerder hebben gesproken en je voelt nu het verlangen om mee te gaan, spreek ik je heel graag.

Plan nu jouw gratis kennismakingscall in!

Vragen? Stuur een email naar: contact@joellejehudith.com

Veelgestelde vragen

Hoeveel andere vrouwen nemen deel aan het Art Retreat?

Omdat ik aandacht en tijd maak voor 1:1 begeleiding kunnen er maximaal 4-5 vrouwen deelnemen per Art Retreat. De plekken worden in eerste instantie gevuld met ondernemers uit mijn 1:1 traject. Je zult altijd met een kleine groep zijn.

Kan ik in termijnen betalen?

Ja, je kan kiezen voor 2 termijnen van 1.250 euro of 3 termijnen van 835 euro.

Als je kiest voor het 1:1 krijg je de Art Retreat cadeau. Het jaartraject kun je in 12 maandtermijnen betalen. 

Wat moet ik meenemen naar Tenerife?

Spullen die jij nodig hebt als je op vakantie gaat naar de zon en verblijft in een hotel (handdoeken en dergelijke zijn namelijk aanwezig op de accommodatie). Denk dus aan zonnebrand, zwemkleding en een trui voor 's avonds. De materialen zijn aanwezig op de locatie, een Art-journal en pen krijg je in je goodiebag!

Krijg 1:1 coaching/therapie?

Ja. Tijdens het retreat heb je nauw contact met beeldend therapeut Joëlle. Door de kleine groep is er voor elke deelnemer tijd om 1:1 begeleiding te krijgen in je creatieve proces.

Moet ik creatief zijn om mee te gaan?

Nee, je hoeft jezelf niet als creatief te zien (je zal erachter komen dat je creatiever bent dan je denkt). Ik werk met vrouwen die nooit tekenen of schilderen én met vrouwen die heel creatief zijn voor hun werk en het juist op een andere manier willen ervaren. Beide vinden het heerlijk! Je hoeft geen basis te hebben. Je krijgt alle materialen die je nodig hebt en ik begeleid je in hoe je het kunt gebruiken.

Hoe weet ik of het Art Retreat passend is voor me?

Als je tot hier bent gekomen op deze pagina is er iets dat je aanspreekt. Je hebt een bepaald gevoel of verlangen, daar mag je naar luisteren. Wat nu vooral belangrijk is, is dat je ook een goed gevoel bij mij (Joëlle) als therapeut/host hebt. Daarom hebben we altijd een matchcall van tevoren. Je kunt hem via deze link zelf inplannen.

Wat haal ik uit het Art Retreat?

Voor elke deelnemer is dit verschillend, het retreat is volledig gericht op jou persoonlijke proces. Wat elke deelnemer terug geeft is dat ze volledig tot rust zijn komen, dichter bij zichzelf zijn gekomen en los van hun omgeving stil hebben kunnen staan bij wat voor hen echt belangrijk is. Het Art Retreat is een plek waar je niets hoeft, en volledig jezelf mag zijn en je creatief mag uiten. Het voelt bevrijdend en je krijgt weer energie.

Is er veel vrije tijd?

Er is veel ruimte en vrije tijd die je mag invullen met dat waar jij behoefte aan hebt. Je mag tussendoor lekker een duik nemen in het zwembad of relaxen in de jaccuzi. Dit is het moment dat er niemand iets van jou hoeft. Je bent uit je omgeving en kunt ongestoord kijken naar wat voor jou belangrijk is. Alles tijdens het Art Retreat is optioneel. Voel je vrij om groepsmomenten over te slaan. Ik, Joëlle, ben constant aanwezig om jou proces te ondersteunen waar nodig.

Hoe meld ik me aan voor het retreat?

Je boekt een kennismakingsgesprek met mij (Joëlle) waarin we beide kijken of het een match is. Ik leer je graag kennen en in het gesprek kan ik al je vragen beantwoorden. Als het van beide kanten een ja is, ontvang je de factuur en een mail met alle praktische informatie.

Welke vluchten boek ik?

Wanneer je je vluchten gaat boeken, kan ik altijd even met je meekijken. Zelf vind ik het fijn om een losse heen en terug vlucht op te zoeken omdat je dan de voordeligste opties vindt. Je kunt bijvoorbeeld op een enkeltje vanaf Nederland naar Tenerife zoeken op skyscanner. Het programma begint de eerste dag in de avond en eindigt de laatste dag 's ochtends. Als je er een aantal vakantiedagen aan vast wilt plakken voor of na het retreat geef ik je met liefde tips voor mogelijke locaties om te verblijven. Dat zorgt ervoor dat je wat flexibeler kunt zoeken naar de beste vlieg optie voor jou. Stuur me gerust een berichtje als je benieuwd bent naar welke vlucht op dit moment het handigst is.

bottom of page