top of page

Kom van je hoofd naar je lijf met deze ontspanningsoefening

Hoe kun je nou echt uit je hoofd komen en rust ervaren?

Eindelijk even zitten, je werk even helemaal los laten en echt ontspannen. Toch merk je dat het even tijd kost om je daadwerkelijk ontspannen te voelen.

 

We zitten te veel in ons hoofd. Spanning en stress vinden we steeds lastiger om mee om te gaan. Als je je gejaagd voelt, is het verleidelijk om in je hoofd te gaan zitten en nog meer prikkels op te zoeken.

Met beeldende therapie maak je bewust ruimte voor wat je voelt in je lichaam als je wilt ontspannen. Met creativiteit uit het op papier, zodat je het letterlijk voor je kunt zien. Spanning wordt hierdoor hanteerbaar. Het is niet meer ‘vaag’ en ontastbaar wat je voelt. Je brengt je gevoel naar buiten door creatieve expressie.

Ontspanningsoefening

In deze beeldende therapie oefening maak je visueel wat je voelt binnenin jezelf. Je hoeft niet te kunnen tekenen of schilderen. Als je een krijtje in je hand kunt houden en kunt bewegen op papier, is dat genoeg. Het doel is niet om iets moois te maken.

photo_2021-05-28_08-45-32.jpg

Met deze oefening geef je letterlijk even ruimte aan je lichaam. In plaats van praten en analyseren wat we al zoveel doen met ons hoofd, werk je met kunst.

Door in contact te staan met je lichaam merk je sneller waar je behoefte aan hebt en kun je hier makkelijker op inspelen. Zo loop je jezelf ook minder snel voorbij als je stress hebt. Beeldende therapie helpt je om dit te uiten en om het ook direct ‘los te laten’ op papier. Het is een veilige manier omdat je het tastbaar maakt, waardoor het je niet overspoelt.

Probeer de oefening zelf en ervaar hoe je van je hoofd naar je lichaam gaat door je gevoel in creativiteit te uiten.

8.jpg
5.jpg
1.jpg

Gratis Beeldende therapie oefening + visualisatie

 

Probeer het zelf! Ervaar hoe je een connectie kunt maken met je gevoel ♡

* Je kunt je na het ontvangen van de gratis oefening altijd weer uitschrijven voor de maillijst.

bottom of page