top of page

Ik leef mijn droomleven, en tóch vraag ik mezelf af: wat wil ik echt?

Bijgewerkt op: 25 apr.

Ik leef mijn droomleven. Op Tenerife, met Kien, onze eigen bedrijven en onwijs veel vrijheid. En nu ben ik zwanger: nóg een droom die uitkomt! Én tegelijkertijd vraag ik mezelf regelmatig af: wat wil ik écht? Ik keer terug naar mijn kern, en vraag: is dit nog het juiste pad? Als ik echt eerlijk naar binnen kijk, is alles dan nog in lijn met hoe het voor mij bedoeld is? Het is zo belangrijk om hier regelmatig de tijd voor de nemen. Ongeacht waar je staat in het leven. Waarom & hoe lees je in deze blog.


Hoor je de blog liever in je oortjes? Luister dan hieronder naar de podcast.
Ruis op de buis

‘’Ik wil 10K maanden draaien,’’ of: ‘’ik werk toe naar de 1.000 volgers!’’ Je ziet het regelmatig voorbij komen online. Ondernemers met dit soort doelen. En op zich is daar niks mis mee: je mag zeker streven naar deze cijfers. Maar waarom wil je die nummers aantikken? Wat ga je doen met die volgers, of dat geld? Er zit altijd een waarom achter. En die waarom, komt uit je kern.


Door alle externe ruis om ons heen (zoals je opvoeding, verwachtingen van anderen en wat je ziet bij andere ondernemers) worden we soms zo afgeleid van onze dromen. Wat er echt toe doet voor ons, verliezen we uit het oog. We voelen onze essentie niet meer. De enige manier om ons weer te herinneren wat onze dromen zijn, is door stil te vallen en te voelen: wat wil ikwat wil ik echt? onderzoeken wat je wil, niet weten wat je wil, hoe kan ik erachter komen wat ik echt wil?

'Wat wil ik echt?' Visualiseer het in 6 minuten

Het maakt niet uit of je droomleven nog heel ver weg voelt, of dat je haar al leeft. Het blijft belangrijk om die stilte op te zoeken. Om je te verbinden met jouw kern, en je waarom. Om te blijven inchecken: wat wil ik echt? Zit ik nog op het goede pad? Ik geloof dat we hier met een reden zijn: je hebt hier iets waardevols te doen! Er zit zoveel moois in jou, en je hebt bepaalde dromen en verlangens niet voor niets. Ik gun het jou om die te voelen, én er naar te leven. Dat is niet alleen belangrijk voor jou, maar ook voor de mensen om je heen. Want je inspireert, helpt en raakt zoveel mensen door jouw droomleven te leven.


Zelf laat ik mijn dromen en verlangens graag tot me komen door middel van creativiteit en visualisatie. Hiermee kun je de ruis van het dagelijks leven even loslaten, en kijk je op een diepere laag wat jouw intuïtie je te vertellen heeft. Juist door met beelden te werken, kan je brein zich er minder snel mee bemoeien en valt je ratio stil. Creativiteit en visualisatie werken super krachtig om te onderzoeken wat er in jouw hart leeft.


Ik heb een fijne gratis visualisatie op mijn website staan, waarin je voelt waar je echt naar verlangt. Er zit ook een werkboek bij, en je krijgt nog een aantal video’s waarin ik uitleg hoe je vervolgens ook echt kunt leven vanuit jouw dromen en verlangens. Want je wil je dromen natuurlijk ook waar maken. De visualisatie duurt maar 6 minuten: maak dat kleine beetje tijd vrij om je te verbinden met je kern. 


Dan zul je voelen dat je bijvoorbeeld meer vrije tijd wil, je droomhuis wilt kopen, of wilt emigreren naar een warm eiland waar de zon elke dag schijnt ;-). En dat je daarvoor geld nodig hebt en 10K maanden wil draaien, is dan het middel in plaats van het doel.  Comments


bottom of page