top of page
joelle2022-75.jpg

Hey, tof dat je hier bent!

Ik ben Joëlle

De beeldend therapeut voor  ondernemers.

Daar ben ik niet zomaar opeens mee begonnen natuurlijk. Ik had zelfs nooit verwacht dat ik dit nu zou doen.

Er is een moment geweest dat ik gestrest door het huis rende om iets in mijn mond te proppen en vervolgens naar de trein te rennen, waarin ik even de tijd had om op mijn telefoon te scrollen.

 

I know, klinkt een beetje als de gemiddelde Nederlander. Was ook zo.

 

Maar er is ook een tijd geweest dat ik naar Tenerife verhuisde met mijn vriend en we samen nog maar 200 euro over hadden, toen de eerste maand huur was betaald. Toen had ik geen stress.

 

Ik ben niet op een of andere magische manier veranderd in een ander persoon. Ik heb mijn shit aangekeken, opgeruimd en de connectie gemaakt met wat er van binnen speelt. 

 

De connectie met mezelf maakt het verschil in mijn leven en business.
 

Graag neem ik je mee in mijn verhaal, om je te laten zien wat er mogelijk is als je die connectie maakt met jezelf.

Dat stressvol door het huis rennen ken ik niet meer. 

Als ik wakker word denk ik vaak 'wat een heerlijk leven' en voel ik me rustig.

Niet omdat ik geen stress factoren in mijn leven heb. Ik werk hard aan de groei van mijn bedrijf en op Tenerife hebben mijn vriend en ik ook onze struggles.

De basis is alleen veranderd. Ik voel dat ik dichtbij mezelf blijf in alles wat ik doe. Ik loop mezelf niet voorbij en weet dat ik op mezelf kan terug vallen. Emotioneel voel ik me sterk en ik ben authentiek in de keuzes die ik maak in mijn leven en business.

Ik ben Joëlle.

Besef je dat dit niet altijd zo was.

 

Even terug... naar die ochtenden dat ik gestrest door het huis rende.

Geen bewustzijn, geen connectie met hoe ik me voelde. Je kent het misschien wel. Of niet, dat hoop ik eigenlijk. Maar in de maatschappij waarin we op dit leven is er een grotere kans dat je het wél kent.

Kijk even naar deze foto.

Ja, dat ben ik. Ik straal onzekerheid uit hé? 

Op deze foto heb ik al lange tijd mijn gevoelens afgesloten. Dat begon als jong meisje. Ik wist niet goed wat ik wilde, wie ik was en hoe ik me voelde.

Niet omdat ik weinig voelde, maar juist omdat ik alles zo intens voelde had ik het weggestopt. Als er negatieve emoties omhoog kwamen deed ik er alles aan om het niet te voelen.

Ik zocht afleiding en focuste me op dingen waar ik wel controle over had. Afvallen, hard werken en veel afspreken om niet alleen te zijn.

mijn verhaal oude foto.jpg

Ik begon aan de opleiding Vaktherapie Beeldend. Ik wist altijd al: Ik wil iets creatiefs doen óf 'mensen helpen'. Een 4 jarige opleiding waarin ik dit kon combineren klonk perfect voor mij.

Dat ik mezelf goed moest kennen & accepteren had ik niet echt bij stil gestaan. Ik had het idee dat dat wel goed zat, want echt problemen had ik nooit gehad met alle afleiding die ik had gevonden.

Hier had ik me zo in vergist.

Alles wat ik jaren had weggestopt kwam eruit. We maken allemaal dingen mee die impact maken, die had ik niet verwerkt. Ik ben zelf ook een persoonlijk therapeutisch traject aangegaan. De combinatie van het persoonlijke 'werk' in mijn opleiding en therapie die gericht was op de balans tussen ratio en gevoel (waarin gebruik werd gemaakt van beeld & visualisatie), zorgde ervoor dat de connectie met mijn kern en gevoel steeds sterker werd.

Voor het eerst ervaarde ik dat ik kon 'zijn' met emoties. Alles veranderde.

_DSC3927_edited.jpg

Toen een vriendin van me overleed merkte ik hoe ik was veranderd.

 

Natuurlijk zette het mijn wereld stil. Ik was verdrietig en boos. Ze was te jong.

Maar dat ik ook echt de tijd nam om hierbij stil te staan, het te doorvoelen, mezelf te uiten,...

Dat was nieuw.

Ik besefte me hoe veel ik bezig was geweest met persoonlijke ontwikkeling en op dat moment ervaarde ik het resultaat.

Ik durfde stil te staan in alle emotie die er was. Ik keek het aan en rende er niet van weg. 

Het zorgde ervoor dat ik besefte hoe kort het leven kon zijn en hoe belangrijk het is om écht te leven in plaats van geleefd worden. Met deze vriendin had ik hier ook gesprekken over gehad. Ik besloot dat ik dromen niet wilde uitstellen.

schilderij elisabeth.jpeg
verhaal tenerife.jpg

Twee maanden later ging ik voor het eerst naar Tenerife.

 

Samen met mijn beste vriendin ging ik op vakantie. 

Ik weet nog dat ik hier ook tijd heb gemaakt voor verdriet dat omhoog kwam en dat ik tijdens deze vakantie een avond met mijn journal huilend op het strand heb gezeten. En dat was oké. Het mocht er zijn. We hebben een hele mooie vakantie gehad samen.

 

Ik was mezelf en stopte niks weg.

Dit was het moment dat ik mijn vriend ontmoette.

Kien werkte op dat moment voor een bootparty en heeft ons tickets verkocht. We zijn op de boot geweest en daarna hebben we elkaar elke dag gezien. Ik voelde dat er meer was en wilde na de vakantie terug om dat uit te zoeken.

Ondertussen had ik zo'n sterke connectie met mijn gevoel dat ik veel beter wist wat ik wilde. Daarnaast voelde ik me ook sterk genoeg om het in mijn eentje uit te zoeken als het niet was wat ik hoopte. Ik wist dat ik hoe dan ook op mezelf terug kon vallen. 

De combinatie van het sterke gevoel & het vertrouwen, zorgde ervoor dat ik voor het eerst alleen het vliegtuig durfde te pakken. Ik ging in mijn eentje terug naar Tenerife.

vriendin cover.jpg
vriendin artikel 1.jpg
vriendin artikel.jpg

Het kan goed dat je het verhaal van hoe wij verhuisd zijn naar Tenerife al in de Vriendin hebt gelezen. 

Hieronder lees je hoe we samen terug naar Tenerife gingen en hoe het verder ging.

Vanaf toen zijn mijn vriend en ik steeds heen en weer gevlogen om elkaar te zien.

 

Anderhalf jaar later woonde hij met zijn ouders in het vasteland van Spanje. Ik ben toen voor een aantal maanden daar gaan wonen. Allebei misten we Tenerife, de plek waar we ons thuis voelden.

 

Maar we hadden beide niks opgebouwd. Ik was net klaar met mijn studie. Toch besloten we terug te gaan. Die stap was eng, omdat Kien en ik allebei geen spaargeld hadden. Maar we voelden heel sterk dat we het met z’n tweeën zouden redden. We wisten van elkaar dat we bereid waren om met niets te beginnen.

Toen we de vlucht, koffers en de eerste maand huur hadden betaald hadden we 200 euro over. We begonnen dus met niks.

De eerste tijd werkten we in het toerisme met jetski's, waar we begonnen met 30 euro voor dagen van 10 uur. In de tijd dat de mensen met de jetski’s op zee waren, had ik tijd over tot de groep terugkwam. Die tijd gebruikte ik om mijn bedrijf op te zetten, al zag ik dit toen nog niet zo. Ik maakte een plan hoe ik mijn eerste retraite met creativiteit kon organiseren.

 

Ik wist dat het werk was om te overleven, maar dat ik meer te bieden had. Creativiteit had mijn eigen leven veranderd en dit wilde ik doorgeven.

joelle-1-8.jpg
IMG_2952.jpg

Mijn eerste Art Retreat was het tofste dat ik ooit had gedaan.

Het was super spannend om dit te doen. Ik had geen voorbeeld van iemand die retreats gaf waar creativiteit werd ingezet voor zelfontwikkeling of inzichten.

 

Op het moment dat ik ermee bezig was focuste ik me ik vooral op dat waar ik het beste in was, mensen helpen door middel van creativiteit. Ik zorgde ervoor dat de kosten gedekt waren om de eerste retreat te proberen. Ik had nog niet het idee dat dit uit zou groeien tot een goedlopend bedrijf.

Lauri, van Agapé Stories, heeft echt mega mooie foto's gemaakt van die eerste retreat op Tenerife. Met deze foto's begon ik steeds meer op social media te delen over wat ik deed. 

De interesse groeide en ik begon me meer te verdiepen in ondernemen. Ik deed cursussen, nam coaching en ging zelf ook online sessies geven met creativiteit.

 

Ik begon mijn bedrijf en mezelf als ondernemer steeds serieuzer te nemen. Ik kwam ook met meer en meer ondernemers in contact en daarin merkte ik iets heel interessants...

Ik merkte dat veel ondernemers werden belemmerd door dieperliggende patronen en gevoelens in hun bedrijf.

Als ondernemer is wéten wat je moet doen en strategisch handelen is niet altijd genoeg.

Als jij onderliggend een angst hebt die je tegenhoudt, is de kans groot dat je jezelf saboteert. Of dat je iets doet omdat je denkt dat het 'hoort', terwijl het voor jou zelf niet meer goed voelt.

Ik zag ondernemers om me heen die slim en gedreven waren en zichzelf pushten om te groeien. Tegelijkertijd zag ik een verlangen naar authenticiteit en het integreren van gevoel en creativiteit in business.

 

Juist als jij die ambitieuze ondernemer bent, zorgt dat ervoor dat je jezelf soms voorbij loopt. Je checkt niet meer bij jezelf in en op een gegeven moment ga je die connectie missen.

Zelf paste ik creativiteit toe in mijn bedrijf. Hierdoor bleef ik dicht bij mezelf.

Ik begon meer en meer ondernemers te helpen om terug te komen bij hun kern. Weer de connectie te maken met zichzelf en hun creatieve, gevoelsmatige kant.

De resultaten die daaruit kwamen waren zo mooi om te zien. Ze hadden inzichten rondom de inrichting van hun bedrijf, de grenzen die ze wilden stellen naar klanten, hoe ze hun aanbod nog steviger en authentieker konden neerzetten,...

"Door de sessies met Joëlle werd het meteen heel erg inzichtelijk waar ik naar verlangde en wat er speelde. Dus ik ben echt super onder de indruk van hoe zij werkt en van de kracht van deze methode."  
- Anne Hospers/Camp Bluff, Business mentor

Tenerife-37.jpg

Mijn visie: De connectie met jezelf is de basis van je bedrijf. Van daaruit kun je authentiek leiderschap nemen. Het hoeft niet óf óf te zijn. Je kunt een succesvol bedrijf runnen én 's ochtends relaxt wakker worden met zin in een nieuwe dag.

Je bedrijf kan op de lange termijn niet sneller groeien dan jij. Je wilt het kunnen blijven dragen. Daarom is investeren in jezelf, om op jezelf terug te kunnen vallen, de belangrijkste investering die je als ondernemer kunt doen.

Ik help je écht dicht bij jezelf te blijven terwijl je ondertussen krachtig je bedrijf draagt en impact maakt.

Leiderschap start vanuit jou. Zowel in je eigen leven als in je business. 

 

Juist als je veel ambitie hebt is de kans dat je jezelf voorbij loopt groot. Op een gegeven moment verlies je focus en wat echt belangrijk is. Niemand weet beter wat werkt voor jou dan JIJ zelf. Samen met mij blijf je aandacht besteden aan wat er van binnen speelt, want je voelt veel meer aan dan je denkt.

 

Je kunt weer écht ontspannen en aanwezig zijn als je met geliefden bent, in plaats van altijd druk te zijn in je hoofd. Je voelt dat je op jezelf terug kunt vallen en ziet het direct als er iets niet helemaal lekker zit.

 

('Ziet' bedoel ik in de meest letterlijke vorm van het woord. De kracht van creëren snap je als je het ervaart, je zult voelen dat dit echt iets met je doet).

 

Je kunt inspelen op wat er naar boven komt en hebt het niet pas door als je eigenlijk al te ver over je grens bent gegaan. Je maakt met rust krachtige keuzes in je leven en business.

businessreset-32.jpg

"Ik had nooit verwacht dat creativiteit -en dan met name onder begeleiding van Joëlle- zo ontzettend waardevol zou zijn voor mijn privéleven en mijn onderneming. Ik ben praktisch ingesteld en bovendien ben ik niet goed in tekenen of schilderen.

 

Deze beide overtuigingen vielen in het niet toen Joëlle mij een opdracht liet uitvoeren waarbij ik mijn gevoel op papier mocht zetten. Dit heeft niets te maken met ‘hier ben ik te praktisch voor’ of ‘ik ben niet goed in creativiteit’. Joëlle’s creatieve coaching heeft iets losgemaakt wat mij zoveel meer kracht geeft bij zowel kleine als grote beslissingen."


- Daphne Vink, The Succes Girl

Beluister mijn verhaal als podcast:

Joelle Jehudith Podcast.jpg
apple_edited.jpg
spotify_edited.jpg
bottom of page