top of page
  • Foto van schrijverJoëlle

Hoe maak je een Vision Board om jouw doelen te bereiken?

Heb jij wel eens een vision board gemaakt? Wist je dat dit een hele goede manier is om te werken aan jouw dromen en doelen?


Iets visueel maken werkt krachtig. Door een vision board te maken, ben je jouw toekomst aan het ‘scheppen.' Je bent je aan het focussen op wat er is, ook al ligt het eigenlijk nog in de toekomst!


Bekijk deze video om te zien hoe je dit kunt doen of lees hieronder verder!👇Wat is een vision board?


Een Vision Board is een manier om je dromen en

doelen in beeld te brengen. Je pakt een mooi stuk karton en je gaat er mooie afbeeldingen op plakken die als symbool dienen voor jouw doel.


Naast dat het superleuk is om te doen is het ook heel helpend voor het behalen van jouw doelen.


Door een vision board te maken, programmeer je je onderbewustzijn, die voor jou zal gaan werken om de juiste kansen in het leven te herkennen en aan te grijpen om het doel waar te maken. Want waar je je op focust groeit. Beelden hebben een directe invloed op je onderbewustzijn, dus dat maakt het zo krachtig om het niet alleen op te schrijven, maar ook echt in beeld te brengen.


Zo begin je


Vóórdat je beelden gaat kiezen voor jouw Vision Board is het belangrijk dat je jouw focus duidelijk hebt. Beantwoord daarvoor voor jezelf de volgende vragen in een journal:


Hoe ziet jouw ideale dag eruit?


Beschrijf hoe zo’n dag eruit ziet. Waar ben je, wie zijn er om je heen, wat voor activiteiten doe je? Hoe ziet je werk eruit? Doe dit voor een werkdag en een vrije dag als deze er bij jou verschillend uit zien.


Wat wil je doen/bereiken in het komende jaar?


Wat verlang je voor het komende jaar?


Wil je op vakantie naar een bepaalde plaats? Is er iets anders wat je graag wilt doen? Schrijf het allemaal voor jezelf op!


Vervolgens kun je over dat wat je hebt opgeschreven visualiseren. Sluit je ogen en zie in gedachten al voor je hoe het gaat zijn als je die ideale dag hebt en hoe het gaat zijn als jij straks die vakantie hebt waar je naar verlangt.


Zo maak je het Vision Board


Pak een dik papier of stuk karton of een canvas als ondergrond. Je kunt deze eventueel schilderen net als ik heb gedaan in de video.


Verzamel beelden die je aanspreken na het visualiseren. Blader door tijdschriften om beelden te kiezen die passen bij jouw dromen en doelen. Het belangrijkste is dat de beelden jóú herinneren aan waar je naar toe wilt. Doe dit vooral op gevoel. Je kunt ook kleine zinnen en woorden uitknippen die er voor jou uitspringen en die jouw doen denken aan je dromen voor het komende jaar.


Vervolgens leg je deze beelden neer op de ondergrond en maak je er een collage van. Probeer verschillende dingen uit, verschuif de plaatjes op de ondergrond tot jij het een fijn geheel vindt om naar te kijken. Daarna kun je ze op de ondergrond vastplakken. Zelf heb ik daarna nog met de kleur die ik op de achtergrond had gebruikt, over de buitenste randjes van de beelden heen geschilderd. Zo wordt het één geheel.


Hang hem daarna ergens op waar je steeds wordt herinnerd aan jouw visie voor het komende jaar. Zo houd je je focus op jouw dromen en doelen!


Ga jij ook een Vision Board maken?


Ik zou het superleuk vinden als je jouw resultaat met me deelt! Stuur me een berichtje via instagram en dan kunnen we elkaar inspireren met onze dromen voor 2021.

211 weergaven0 opmerkingen

Comments


bottom of page