top of page
  • Foto van schrijverJoëlle

Maak jij nu de juiste keuzes om je droomleven te leven? Kom erachter met deze 2 visualisaties

Bijgewerkt op: 11 dec. 2023


Tijdens mijn twee fijne vakanties, vol vriendschap, spamomenten en natuur, heb ik mijn bedrijf even helemaal losgelaten. Ik leefde in een ander ritme dan normaal, en dat was heerlijk: ik zou het niet anders willen. Toen ik terugkwam, wist ik alleen niet zo goed waar ik mocht beginnen. Ik moest echt weer even inkomen, en mijn werk en ritme oppakken. Wat mij dan helpt, is om me te voeden met inspiratie. Ik zette dus de Life Coach School Podcast van Brooke Castillo aan (aanrader!). Deze ging over je future self en je droomleven leven. Mijn inspiratie stroomde ervan, en ik deel graag met je waarom.


Luister je liever verder via mijn podcast? Klik dan hieronder om naar Spotify te gaan.Dromen over de toekomst is essentieel

Soms hebben we het idee dat we alleen in het nu moeten leven. Het is toch niet goed om zo veel met het verleden en de toekomst bezig te zijn? Ja, het is belangrijk om aanwezig te zijn in het moment. Én het is onwijs waardevol om te kijken naar je ideale toekomst, en je toekomstige zelf. Zoals Brooke ook vertelt in de podcast: het laat je stilstaan, bij de impact van keuzes die je op dit moment maakt, op je toekomstige leven. En dat betekent dus ook, dat je nu de juiste keuzes kunt gaan maken om in de toekomst jouw droomleven te leven. 


Visualisatie als tool om je droomleven te leven

Brooke deelt in haar podcast een hele mooie visualisatie. Visualisatie is een krachtige tool, die je kunt inzetten om je mindset te veranderen en te manifesteren. Je brein ziet weinig verschil tussen wat echt is, en wat je visualiseert. Zo kunnen sporters zelfs hun spiermassa vergroten, door visualisatie in te zetten. Moet je nagaan wat voor impact visualisatie heeft! Het kan ook je kijk op bepaalde situaties veranderen, je zelfvertrouwen vergroten en je helpen succesvoller te zijn als ondernemer. Visualisatie maakt je dromen en verlangens tastbaar. Je gaat het voor je zien, en het motiveert je in het hier en nu. Het stoomt je klaar voor jouw ideale toekomst. Je zenuwstelsel kan dan letterlijk wennen aan wat er komen gaat, of kan komen. Hierdoor stap je met veel meer rust je toekomst in.


Mijn overtuiging is wel, dat visualisatie alleen werkt als je het op de juiste manier inzet. Visualisatie werkt namelijk niet, als je vervolgens geen inspired action onderneemt. Op het moment dat jij je droomleven visualiseert, mag je je ook bewust worden van de stappen die je kan zetten om daar te komen. Door op een bewuste manier je dromen en verlangens te visualiseren, kun je inspired action ondernemen, om jouw droomleven te leven. Dat gezegd hebbende, neem ik je mee in twee krachtige visualisaties waarmee je je droomleven helder krijgt, en kan gaan leven. 


je droomleven leven, visualisatie voor ondernemers, art retreat Tenerife

Oefening 1: visualiseer je droomleven

Als alles mogelijk is… Waar droom je dan van? Waar verlang je naar? Zonder te bedenken hoe je daar kan komen, kijk je in deze visualisatie naar jouw ideale toekomst. Je hoofd, angsten en belemmerende overtuigingen mag je achterwege laten. Wat komt er naar boven als je droomt, en de ‘hoe’ helemaal loslaat? 


Deze visualisatie komt uit mijn eigen programma, de Inner Art Journey. Ik doe deze regelmatig, en raad het aan iedereen aan. Want door je bewust te worden van je dromen en verlangens voor de toekomst, kun je stappen zetten die je daar dichter bij brengen. Je kunt deze visualisatie hier gratis downloaden.


Oefening 2: visualiseer jezelf over 20 jaar 

In de oefening uit de podcast van Brooke Castillo, mag je jezelf over 20 jaar visualiseren. 


Deze oefening heeft net weer een ander effect dan dromen over je ideale leven. Door zo ver vooruit in de tijd te kijken, krijg je een extra stuk bewustzijn. Namelijk welk effect jouw levensstijl van nu heeft, op de lange termijn.


Je kunt gaan zitten of liggen op een veilige plek, een fijn muziekje aanzetten om in de mood te komen en je ogen sluiten. Visualiseer jezelf dan over 20 jaar. Je mag echt zakken in het idee dat je 20 jaar verder bent. Hoe oud ben je dan? Hoe zie je er dan uit? Wat is er veranderd? Wat heb je bereikt? En hoe voelt dat? Zijn er dingen waar je blij mee bent, omdat je bent gekomen waar je wilde, door bepaalde keuzes te maken? Wat zijn die keuzes dan?

Visualiseer niet alleen jezelf, maar ook je omgeving. Waar woon je? Hoe ziet die omgeving eruit? Zijn er mensen die op een andere manier, of niet meer, aanwezig zijn in je leven? Wat betekent dat, en hoe voel je je daarbij? Zijn er dingen die je nog met ze had willen doen, of had willen zeggen? 


Neem je tijd om in deze space te zijn en je toekomstige zelf te visualiseren. Laat je maar verrassen door wat er boven komt. Misschien komen er gedachten boven, zoals: ‘dit moet ik op een bepaalde manier doen, want anders krijg ik spijt’. Of krijg je het sterke gevoel dat dit wel/niet is wat je wil. Laat alles wat je ziet, voelt en ervaart maar door je heen komen. Laat het waar zijn. 


‘’Kijken naar je toekomstige zelf heeft als waarde, dat je stilstaat bij wat voor impact de keuzes die je op dit moment maakt, hebben op je toekomstige leven.’’

Daarna laat je die oudere, wijzere versie van jezelf terugkomen, naar jouw 20 jaar jongere versie. En jouw future self laat je dan een advies geven, aan jouw versie in het hier en nu. Een soort heads up. Het kan zijn dat jij aan jezelf wilt vertellen, dat je bepaalde veranderingen moet doorvoeren. Of bepaalde dingen meer mag waarderen. Wellicht dat je bepaalde stappen mag zetten, of minder angstig mag zijn. Misschien mag je wel vaker ‘ik hou van je’ zeggen tegen de mensen die je liefhebt. Kijk maar wat er omhoog komt: dit kunnen ook meerdere adviezen zijn. 


Mijn ervaring

Zelf heb ik deze oefening ook gedaan. Ik vond het zó mooi, want het laat je niet alleen stilstaan bij waar je graag naar toe wil. Het liet me ook beseffen hoe hele kleine dingen onwijs veel invloed hebben als je ze vanaf nu 20 jaar lang elke dag zou doen. In mijn geval kwam het advies ‘elke dag 5 minuten stretchen’ omhoog, want ‘je wordt steeds stijver!’. Dat lijkt zo’n kleine activiteit, bijna nutteloos. Je motivatie kan hiervoor dan erg laag zijn. Maar wat voor impact heeft het stretchen, als je het vanaf nu elke dag doet? Deze oefening plaatste de kleine dingen in een heel ander perspectief.


Ook werd ik me weer even extra bewust van wat bepaalde mensen in mijn omgeving voor me betekenen. Ik besefte me dat over 20 jaar bepaalde mensen er misschien niet meer op dezelfde manier zijn. Het zorgde er bij mij voor dat ik bepaalde dingen heb uitgesproken naar mensen in mijn omgeving. We weten niet hoe de toekomst loopt en hoewel we vaak denken dat de mensen om ons heen wel weten hoe belangrijk ze voor ons zijn, is het zo waardevol om dat daadwerkelijk uit te spreken.


Intunen bij je lijf door creativiteit

Na zulke oefeningen vind ik het erg fijn om even in te tunen bij mijn lijf, door creativiteit. Daarnaast is het fijn om op te schrijven wat je hebt gezien en ervaren, en wat je voor adviezen hebt mogen ontvangen. Vervolgens kun je opschrijven welke inspired actions je gaat ondernemen, om jouw droomleven te leven. Pak dit er nog regelmatig bij, als reminder en motivatie voor je ideale toekomst.


Het kan ook fijn zijn om met anderen te delen wat je hebt ervaren. Ga de verbinding aan met je omgeving. Anderen vertellen over je plannen werkt ook nog eens als extra stok achter de deur! Ik ben ook heel benieuwd wat er bij jou naar boven komt: stuur me dus gerust een berichtje op Instagram


Recente blogposts

Alles weergeven

Comments


bottom of page